Grote mensen

Niet alleen kinderen vinden het gezellig op de Prairie, ook grote mensen komen er graag. Er is al een tweede generatie Prairiefans 😉 Naast een gezellige groep hangouders aan de picknicktafel, zijn er zelfs pennymoeders die meepoetsen.

Maar: Speciaal voor de grote mensen hebben we op afspraak ook activiteiten! Bijvoorbeeld:

Ponyritten voor grote mensen:

Grote mensen groepsrit: Naast de kleine Shetlanders hebben we op de Prairie ook speciale grote mensen pony’s. Ze zijn groot en sterk en kunnen volwassenen tot 80 kilo dragen. Onze IJslanders gaan graag met een klein groepje grote mensen op pad door de duinen, strand en bossen. Ze voelen prima aan dat je dan ‘anders’ kan rijden als met een jeugdig vrachtje op je rug. Deze ritten doen we op kleine schaal buiten het seizoen op afspraak, individueel of een kleine groep, altijd met begeleiding, alleen voor (licht)gevorderden. Natuurlijk overleggen we over de route en of je onderweg even lekker wilt picknicken.

Ochtendrit: Met de Prairie-ochtendritten voor kinderen mag er per keer ook 1 ouder mee – mits de ouder ook goed kan rijden = zelfstandig in galop kunnen én durven 😉

Workshop Paardenspiegelen door Jaeike en Marleen. – Ervaar wie je bent door contact met een paard/pony.

“Zonder te oordelen of een mening te hebben geven paarden/pony’s direct eerlijke feedback op lichaamstaal. Feilloos reageert het paard op zowel jouw getoonde gedrag als op jouw innerlijke toestand. Als coach laat Jaeike via het paard ervaren en voelen hoe krachtig lichaamstaal kan zijn. Ze vertaalt de “feedback” van het paard en geeft daardoor inzicht en bewustwording over de manier waarop je communiceert en hoe dat overkomt op anderen. Een greep uit de thema’s die naar voren kunnen komen in de workshop: contact maken, natuurlijk leiderschap (durf je leiding te geven), in je kracht staan, grenzen stellen, samenwerking, bewustwording eigen lichaamshouding, manier van omgang en communicatie, open en kwetsbaar opstellen, omgaan met conflicten.” Jaeike met paarden.nl

Wat het contact met het paard voor je kan betekenen is moeilijk in woorden te vatten, dat kun je  het beste komen ervaren. Voor wie: individuen, gezinnen, bedrijven, groepen, collega’s, teams, leidinggevenden. Ervaring met paarden is niet nodig. Voor meer informatie neem gerust contact op. We werken met groepen op afspraak. In de schoolvakanties is elke woensdagavond een Workshop Paardenspiegel op de Prairie, van 19-21.30. Van tevoren aanmelden op de Prairie of via de site.

PAARDEN SPIEGEL WORKSHOP flyer – zomer 2011

Column van deelnemer Peter

Advertenties

4 Reacties op “Grote mensen

 1. Yfke

  Wat een leuke column van een deelnemer!
  Alleen één vraagje als nieuwsgierige prairie-pony kenner. Een grote, rossige Roos? Kleine rossige Rosalien of grote, grijze Roos?

 2. Kirsten

  Echt leuk dat jullie dat doen Marleen en Jaeike

 3. Joke

  hallo allemaal
  ik ben ieder jaar in mei een week op vakantie op terschelling.
  mei 2011 heb ik voor het eerst een paard gehuurd bij de prairie.
  onder begeleiding van marleen lekker langs het strand gereden.
  op een ijslander.
  wat hebben jullie een respect en liefde voor jullie paarden.
  echt geweldig!
  je hoeft maar op jullie site te kijken en de liefde voor de paarden spat van het scherm!
  vanaf nu kom ik ieder jaar een ijslander huren.
  met vriendelijke groeten: joke koerts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s