wat

Wat is er te doen op de Prairie:

BAKRIT

Ga je voor ‘t allereerst op een pony of wil je eens zelf rijden? Maak een ponyritje van een kwartier op het Prairie erf. Er is een groot stuk afgezet waar je rondjes (of achtjes) kan rijden.  4 euro per kwartier.

—————————————————————————————————————————-

BOSRIT

Maak een lekkere boswandeling van ‘n half of heel uur met je ouders en een Prairiepony. Wij vertellen je een leuke route door het Formerumer bos. Volwassen begeleider verplicht. 7,50 euro per half uur, 15 euro per uur.

—————————————————————————————————————————-

OCHTENDRIT

Voor de gevorderde ruiters: Een hele morgen je eigen pony! Borstelen, opzadelen en dan.. ‘n groepsrit door bos & duinen met gezellige picknick onderweg. We rijden met kleine groepjes, maak dus op tijd een afspraak op de Prairie. Voor de veiligheid willen we je daar eerst even zien rijden. 40 euro incl lekkers

—————————————————————————————————————————

FEESTELIJKE SPEURTOCHT

Een feestje is altijd leuk!  Onze feestjuf neemt de ponyfans mee in de pony-sprookjeswereld. We beginnen met poetsen en versieren van de állerliefste pony’s. Vol vlechtjes, lintjes en bloemen gaan jullie samen op pad door polder, duin en bos. Een speurtocht naar de toverboom en onderweg gezellige liedjes, spelletjes en lekkers. In de schoolvakanties op donderdagmiddag 15-17 uur – opgeven op de Prairie 15,- per persoon. Je ouders mogen gratis mee als ze willen.

—————————————————————————————————————————

IJSLANDER RIJDEN – Het hele jaar door op afspraak / va plm. 14 jaar – (licht)gevorderde ruiters tot max. 80 kilo

IJslanders zijn anders! Naast stap, draf en galop hebben IJslanders nog twee versnellingen, de comfortabele tölt en de snelle telgang. Onze stoere, wollige, pittige en betrouwbare paardjes dragen je met liefde door de ruige eilander natuur. Stel met onze gids/begeleider de route samen; strand, duin, bos, polder, we kennen de leukste paadjes. Onderweg vertellen we alles over dit bijzondere paardenras en de natuur om ons heen. Het hele jaar door op afspraak via 06-57112107

En oh ja: als je begint te grijnzen – dan heb je de tölt te pakken! 🙂

IMG_20120728_170309

—————————————————————————————————————————

KUDDEKIJKEN – Van september tot maart – tussen de vakanties in werkt de Prairie ponykudde voor Staatsbosbeheer in de winterduinbegrazing. Voor de stoere viervoeters zijn de duinen een natuurlijke leefomgeving en ze gaan heerlijk hun gang. Je kan op bezoek bij de ponykudde, samen met Anne of Marleen van de Prairie. We gaan de kudde goed bekijken. Wat doen ze de hele dag? Wie zijn vriendjes? Wat eten ze nu precies? Vol passie vertellen wij over de ponykudde, het gedrag, natuureffect van de begrazing en alles wat je nog meer wilt weten over Shetlanders & IJslanders. Stevige stappers aan!

Deze excursie is geschikt voor alle leeftijden. Per persoon 7,50  Afspraak via 06-57112107

—————————————————————————————————————————

BUITEN&GEWOON – WORKSHOPS PAARDENSPIEGEL – voor volwassenen

Paardencoach Jaeike http://www.jaeikemetpaarden.nl en ponydeskundige Marleen nemen je mee in de kracht van de kudde – op zoektocht naar communicatie en leiderschap. We vertalen de feedback van het paard en geven je inzicht hoe je in het dagelijks leven communiceert en overkomt op anderen. De wisselwerking die ontstaat tussen mens en paard is magisch. Het is zo puur wat een paard doet. We werken met kleine groepjes.
Groepen en bedrijven op afspraak.
In de schoolvakanties kan je op de Prairie voor de woensdagavond-workshops intekenen.
In de winterperiode op afspraak in de kudde in de duinen.

Juli & augustus:  woensdagavond open workshop 19-22 uur op De Prairie  50,- pp

————————————————————————————————————————–

VEILIGHEID

Veiligheid voor kind én pony vinden wij zeer belangrijk. Daarom is het bij ons vaste regel dat iedereen die op een pony zit een cap draagt. Ga je een bosrit maken, moet er een volwassene bij zijn.

Bij de ochtendritten nemen we alleen gevorderde kinderen mee waarvan wij gezien hebben dat ze een pony genoeg onder controle hebben om een ochtend op pad te gaan.
Natuurlijk is daar deskundige volwassen begeleiding bij -in bezit van het SRR ruiterbewijs en EHBOkennis- met veel ervaring met kinderen en pony’s.

We geven geen ponyrijlessen.

De Shetlanders kunnen alleen kinderen dragen!
Voor volwassenen (tot 80 kg) hebben we IJslander paarden.

Wij doen ons uiterste best om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en zijn niet aansprakelijk voor ongevallen.

Advertenties