wat

Ivm de Coronamaatregelen is alles op afspraaak en houden we het lekker basic. 

Wat is er te doen op de Prairie voor kinderen:

BOSRIT
ivm Anti-Corona maatregelen alleen op (telefonische) afspraak
Maak een lekkere boswandeling van ‘n half of heel uur met je ouders en een Prairiepony. Wij schatten in welke pony het beste bij je past, je krijgt een cap te leen en we vertellen je een leuke route door het Formerumer bos. Een zelf meegebrachte volwassen begeleider die de pony vasthoud is verplicht. 10 euro per half uur. 

——————————————————————————————————————–


Wat is er te doen op de Prairie voor grote(re) mensen:

IJSLANDER PAARDRIJDEN
ivm Anti-Corona maatregelen op (telefonische) afspraak
Het hele jaar door op afspraak – alleen voor gevorderde volwassen ruiters (min 14 jaar / max. 80 kilo)

IJslanders zijn anders! Naast stap, draf en galop hebben de meeste (maar niet alle) IJslanders nog twee versnellingen, de comfortabele tölt en de snelle telgang. Onze stoere, wollige, pittige en betrouwbare paardjes dragen je met liefde door de ruige eilander natuur; strand, duin, bos, polder, we kennen de leukste paadjes. Onderweg vertellen we alles over dit bijzondere paardenras en de natuur om ons heen. We rijden een 2 uurs rit. In verband met de veiligheid, het behoud van de kwaliteit van de paarden én (uitleg over) de extra gangen rijden we alleen met gevorderde ruiters vanaf plm 14 jaar. Zo blijft iedereen blij.
Het hele jaar door op afspraak via 06-57112107

En oh ja: als je begint te grijnzen – dan heb je de tölt te pakken! 🙂

IMG_20120728_170309       klein Rómur en Glaefra


—————————————————————————————————————————

VEILIGHEID en plezier voor mens en dier.

Corona- Natuurlijk gelden op het Prairie erf dezelfde RIVM regels als in heel Nederland. Houd anderhalve afstand, kom niet als je (of iemand in de familie) niet fit is, betaal met pin, volg de aanwijzingen op het erf. Om het overzichtelijk te houden kan je voorlopig alleen op afspraak komen ponyrijden.  De regels staan op de “wanneer” pagina.

Veiligheid en plezier voor mens én dier vinden wij zeer belangrijk.

CAP – Daarom is het bv bij ons vaste regel dat iedereen die op een pony zit een cap draagt.

BEGELEIDING – Ga je een bosrit met een wandelpony maken, moet er een volwassene bij wandelen (die je zelf mee moet brengen).
Bij een gevorderde tocht rijdt er altijd een gids/begeleider van de Prairie mee. Natuurlijk is daar deskundige volwassen begeleiding bij -in bezit van het SRR ruiterbewijs en EHBOkennis.

We geven geen ponyrijlessen of kinderfeestjes.
Onze pony’s niet voeren.
Nooit in de wei gaan zonder dat er iemand van de Prairie bij is.

De Shetlanders kunnen alleen kinderen dragen!

Wij doen ons uiterste best om alles zo fijn en veilig mogelijk te laten verlopen en zijn niet aansprakelijk voor ongevallen.

—————————————————————————————————————————————–

PAARDENSPIEGELEN bij Jaeike.
Graag werken we samen met “Jaeike Met Paarden”, paardencoaching. Met je team, groep of bedrijf een coaching? Paardencoach Jaeike van “Jaeike met paarden” en ponydeskundige Marleen van “de Prairie” nemen je mee in de kracht van de kudde – op zoektocht naar communicatie en leiderschap.  Afspraak via http://www.jaeikemetpaarden.nl .
In de winterperiode kan het ook in de kudde in de Terschellinger duinen. Extra speciaal!


KUDDEKIJKEN – in de winter
Wanneer:
Van september tot maart – tussen de vakanties in werkt de Prairie ponykudde voor Staatsbosbeheer in de winterduinbegrazing.
Voor de stoere viervoeters zijn de duinen een natuurlijke leefomgeving en ze gaan heerlijk hun gang. Je kan op bezoek bij de ponykudde, samen met Anne of Marleen van de Prairie. We gaan de kudde goed bekijken. Wat doen ze de hele dag? Wie zijn vriendjes? Wat eten ze nu precies? Vol passie vertellen wij over de ponykudde, het gedrag, natuureffect van de begrazing en alles wat je nog meer wilt weten over Shetlanders & IJslanders. Stevige stappers aan!
Voor wie: Deze excursie is geschikt voor alle leeftijden, mits je goed door de duinen kan struinen.

pvdw Romur lief